Hogyan működik?

Hogyan működik a Bowen kezelés?

A bowen kezelés alatt a test jól meghatározott pontjain, megfelelő sorrendben – az esetleges szüneteket betartva – izom és kötőszöveti fogásokat végzünk. A szünetekre – melyek többnyire 2-5 percesek – azért van szükség, hogy időt adjunk szervezetünknek az impulzusok fogadására és feldolgozására.

A fogás által kiváltott üzenet a központi idegrendszerbe fut be, s ott összehasonlításra kerül a test jelenlegi mintájával.  Ezt követően idegrendszerünk elkezdi az izomfeszültség szintjét újraszabályozni, képes lesz a további „üzenetek” fogadására és a szervezetünket az egyensúlyi állapot visszaállítására készteti, vagyis a kapott információt önmaga korrigálására, gyógyítására használja fel.

Bowen kezelés - hogyan működik?

Mennyi ideig tart egy kezelés?

A Bowen kezelések általában 15-50 percig tartanak. A fogások – melyek határozottak, lágyak és fájdalommentesek – a bőrfelszínen vagy egy vékony ruhán keresztül történnek, miközben a kliens egy kényelmes masszázságyon fekszik – esetleg széken ül. Az egész testet kiegyensúlyozó kezelés során, először a derék, majd a hát és a nyaki területek kerülnek sorra. Klienseim a kezelések alatt rendszerint ellazulnak, mély relaxált állapotba kerülnek, előfordul, hogy el is alszanak.

Miért lenne jó mindenkinek a Bowen kezelés?

A mai világ rohanó életmódjának jellegzetes velejárója a stressz, mely rengeteg betegség kiindulópontja. Amikor a szervezet kizökken nyugalmi állapotából, fokozottan reagál az ingerekre,  kialakul egy stresszes állapot.

A stresszre a szervezet leggyakoribb válasza a szorongás, a félelem, mely sok testi elváltozás okozója: befeszülnek az izmaink, pszihésen szétesünk, idegesek leszünk, ellenállóképességünk testi és lelki szinten egyaránt csökken, alulműködik az immunrendszer, romlik a keringés.

Ez a folyamatos stresszes állapot a szimpatikus idegrendszerünk túlterheltségét jelenti. Gyógyulni viszont csakis paraszimpatikus dominancia következtében lehet. A Bowen technika ezt a folyamatot katalizálja.

Nem betegséget kezel, hanem feszültségi állapotokat közömbösít, mely által aktiválódik a szervezet öngyógyító képessége, s visszaáll testünk-lelkünk egyensúlya.

Hogyan hat a szervezetünkre a Bowen terápia?

Thomas Bowen filozófiája szerint a test önmaga legjobb doktora. A módszer a „kevesebb, több” elvén alapul. Ez azt jelenti, hogy a Bowen technika egy minimalista technika, a Kezelő a katalizátor szerepét tölti be, azaz egy lehetőséget hoz létre a szervezet számára a gyógyulás/ egyensúlyi állapot megteremtésére, de a feladatot maga a szervezetünk végzi.

Amire a kezelés alatt és után feltétlenül oda kell figyelni:

  • a kezelés napján és az azt követő napokban más jellegű manipulatív tevékenységen NE vegyünk részt ( mint pl. masszázs, akupunktúra, csontkovács ) valamint lehetőség szerint ne aznap kezdjünk el sportolni  illetve ne végezzünk aznap erős fizikai munkát.
  • forró fürdő, szauna, borogatások, kenőcsök, dörzsölés szintén kerülendő
  • a kezelés napján igyekezzünk 30 percenként átmozgatni magunkat és figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű és rendszeres folyadékfogyasztásra – félóránként 1-2 dl.

Milyen utóhatásokra számíthatunk a Bowen kezelés utáni napokban?

A kezelést követő napokban előfordulhat izomláz, némi vándorfájdalom. A méregtelenítési folyamatok aktívabban érezhetőek. Lehetünk fáradékonyabbak vagy ennek ellenkezője, szokatlanul nagy energiát érezhetünk. A szimptómák felerősödése is teljesen normális reakció. A kezelés után szervezetünk még napokig dolgozik, legyünk türelemmel.

Időpontegyeztetés:

+3670-638-****

Somlóvári Henriett

Bowen kezelés árak

Fel