Tom Bowen

A Bowen technika Ausztráliából származik, feltalálója Thomas Bowen (1916 -1982), aki kivételes képességekkel rendelkező, minimalista terapeuta volt.

Eredeti foglalkozását tekintve kémikusként dolgozott egy cementgyárban, egy évig tanult hivatalosan orvoslást, s  mivel szülei nem tudták finanszírozni tanulmányait, a továbbiakban autodidakta módon végezte azt.

 

A Bowen kezelés feltalálója: Thomas Bowen

 

Bowen technika – A kezdetek

Nagyon jó megfigyelő volt és kiváló empatikus képességgel rendelkezett. Hamar elterjedt róla, hogy néhány egyszerű mozdulattal, könnyű manipulációval segíteni tudott munkatársai és a környezetében levő emberek fizikális problémáin.  Ennek híre gyorsan terjedt, s nemsokára feladta „hivatalos” munkáját és minden idejét a betegek gyógyítására fordította.

Egy, az alternatív gyógyászok körében végzett, 1975-ös Victoria államban végzett felmérés szerint, neki volt a legtöbb kliense az egész országban. Egy év alatt kb. 13.000 pácienst látott el úgy, hogy heti szünetekkel 1-3 alkalommal kezelte őket, mindezt 88%-os sikerkulccsal!!!

A gyógyítás iránti alázatát az is bizonyítja, hogy ingyenes klinikát tartott fent gyerekek, mozgássérültek, szociális dolgozók számára.

Rendelője falán a következő felirat állt:

„Úgy vélem, hogy a világon csak egyszeri átutazó vagyok. Ezért engedtessék meg nekem, hogy most tegyem meg mindazt a jót, most mutassam ki felebarátaim iránt mindazt a kedvességet, amit csak lehet. Adassék meg, hogy ne halogassam vagy ne mulasszam el mindezt, hiszen utam erre többet nem vezet.”

A Bowen technika nemzetközi elismerése

Amikor úgy érezte, hogy eljött az idő, 1974-ben elkezdte tudását átadni a Rentsch házaspárnak. Mr. Bowennek nem voltak jegyzetei, de a titkárnője segítségével sikerült összeállítani egy a munkásságát összefoglaló dokumentációt.

 Bowen Therapy Academy of Australia alapítói:: A Rentsch házaspár

A Bowen Therapy Academy of Australia megalapítói: A Rentsch házaspár

 

A Rentsch házaspár tette oktatható formájúvá, ők alapították meg 1987-ben a Bowen Therapy Academy of Australia –t és a módszert, The Orginal Bowen Technique néven védjegyeztették. A szakma világszerte elfogadta, klinikai munkaeszközként, kiegészítő terápiás lehetőségként tartják számon 31 országban. Magyarországon 2009 óta van jelen.

Érdekesség, hogy Tom Bowen egy nagyothalló ember volt – így a kezével „látott” – s az asszisztensei kommunikáltak a betegeivel. 66 évesen, cukorbetegség következtében halt meg.

A Bowen technikáról bővebben

Időpont egyeztetés

+3670-638-****

Somlóvári Henriett

Bowen kezelés árak

Fel